Vendor Friday – Nmbrs

We zien dat veel organisaties worstelen met de selectie van long- en shortlist softwareleveranciers vanwege het gebrek aan kennis over de leverancier, verschillende percepties en de grote variëteit in het leverancierslandschap. Daarom willen we organisaties helpen wij hun besluitvormingsproces door middel van het introduceren van een blog. Elke week zullen we dezelfde vijf vragen aan een andere software leverancier.


  1. Kunt u de functionaliteiten van uw HR-product beschrijven en in welke landen u actief bent?

De functionaliteiten van Nmbrs zijn allemaal gericht op het zo gemakkelijk, gebruiksvriendelijk en efficiënt mogelijk te maken voor de gebruiker. Van HR professional tot salarisadministrateur. Door de hechte cultuur van Nmbrs blijft de software altijd in ontwikkeling, omdat alle medewerkers constant op zoek zijn naar de nieuwste trends en graag inspelen op de behoefte van markt. Zo hebben we afgelopen jaar verschillende extra features ontwikkeld om de gehele HR suite te kunnen aanbieden, van performance management tool tot recruitment en een persoonlijke AI assistent gespecialiseerd in het beantwoorden van alle vragen rondom loonheffingen. En dat maakt niet alleen de gebruikers van Nmbrs blij, maar bespaart ook nog eens bergen van tijd. Tijd die jij beter kan gebruiken om te focussen op wat er echt toe doet: de medewerkers. Hieronder hebben wij een aantal van onze meest gebruikte én meest efficiënte functionaliteiten op een rijtje gezet, voor zowel de HR professional als de finance manager of salarisadministrateur.

HR workflows

Binnen HR is het essentieel om de verschillende bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Daarom hebben we HR Workflows ontwikkeld. Kies een systeem workflow voor taken als het aannemen van een nieuwe medewerker of maak je eigen workflow op maat.

Digitaal ondertekenen

Onderteken alle gegenereerde documenten digitaal binnen jouw Nmbrs omgeving of in de browser. Deze functie vereenvoudigt het proces en voorkomt het probleem van ‘afdrukken, scannen en e-mailen’. Documenten blijven niet meer liggen, wachtend op een handtekening. Je kunt je werk gewoon direct online afhandelen.

Nmbrs Hire (Add-on)

Nmbrs Hire biedt een gestroomlijnde workflow voor al jouw recruitment-activiteiten. Je hebt een helder overzicht van de voortgang van elke kandidaat en kan de status eenvoudig aanpassen.

HR signalen

Nmbrs stuurt automatische meldingen naar alle betrokkenen in de organisatie, van CEO tot HR en andere medewerkers op de werkvloer. Hierdoor worden contractverlengingen, mijlpalen en HR-taken nooit meer over het hoofd gezien.

GDPR Wizard

Nmbrs heeft verschillende medewerkerstypes, zoals ‘Ex-medewerker’, ‘Ex-externe’ en ‘Afgewezen sollicitant’. Met de GDPR-tool kun je snel zien of de bewaartermijn voor specifieke gegevens van deze types is verlopen. De tool maakt het eenvoudig om deze gegevens te verwijderen zodra het nodig is.

Employee Self Service

Nmbrs biedt twee logintypes voor medewerkers de Medewerkerlogin (ESS) en de Payslip Viewer (ESS). Zo hebben medewerkers, via computer of smartphone, overal en altijd inzicht in hun persoonlijke gegevens, loonstroken en verlof. Ook kunnen medewerkers verlof aanvragen en/of declaraties indienen.

Nmbrs Perform (Add-on)

Geef medewerkers een boost in hun ontwikkeling. Met Nmbrs Perform voeren medewerkers, leidinggevenden en HR het gesprek over doelen en ontwikkeling. Van persoonlijk plan tot 360 feedback.

Payroll Run Checker

Alle salariswijzigingen worden automatisch getoetst aan de hand van een checklist met 190 controles. Zo voorkom je dat je handelt in strijd met de Nederlandse arbeidswetgeving.

  1. Waarin onderscheidt uw HR-oplossing zich van de concurrentie?

Bij Nmbrs vinden we het belangrijk dat je fijn je werk kan doen. Waar ook ter wereld. Met het aanbieden van een gebruiksvriendelijke software die jou helpt met het organiseren van je dagelijkse werkzaamheden én je signalen geeft op het juiste moment, mis jij nooit een belangrijke mijlpaal of deadline. Log in op je Wifi netwerk vanuit de lobby in een ander land en start je dag met Nmbrs, je bent niet gebonden aan een installatie op je laptop want de software is cloud-based. Je kan het vergelijken met je foto’s in de Google drive of ICloud.

Direct aan de slag

Ga je beginnen met Nmbrs? Dat kan dan vrijwel meteen na de basisinrichting. Kies een verantwoordelijke (dat gaat per niveau en bepaalde rechten van privacygevoelige informatie, zoals het aanwijzen van de manager). Ben je daarmee klaar? Dan staan er al tal van workflows voor je klaar zodat je meteen kan beginnen met je werkzaamheden.    

Een volledig HR én payroll product in één

Wat ons het meest onderscheid van de concurrentie is dat we 20 jaar geleden zijn begonnen als payroll product. Pas de laatste jaren hebben we ons in raptempo ontwikkeld als HR product, en dat zie je terug in de groei van Nmbrs! Niet alleen in de groei van HR gebruikers maar ook in het product zelf. Naast de basisfunctionaliteiten die vrijwel elke HR software kenmerkt ontwikkelen wij ons verder dan onze concurrenten. Zoals eerder genoemd blijven we ons ontwikkelen naar behoeften van de markt en dat maakt dat de integratie van salaris én HR tot een gewaardeerd product voor HR-professionals. We snappen dat salarisadministratie niet makkelijk is. Daarom hebben we de interactieve payslip ontwikkeld. Een salarisstrookje waarbij je direct de effecten ziet van de wijziging die je doorvoert, denk aan een bonus, 13e maand of een mutatie.

De mobiele app voor de medewerker (ESS)

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Laat medewerkers zelf belangrijke gegevens invullen in de medewerker app, dat scheelt jou overtyp werk en de medewerker extra tijd. In de app kan de medewerker ook salarisstroken, jaaropgaven, declaraties en verlof aanvragen en bekijken. Zo geef je de medewerker controle en inzicht in de belangrijkste informatie.

Neem vooral ook een kijkje in de functionaliteitenlijst of bekijk de video’s over ons product.

  1. Hoe zou u de gemiddelde organisatie omschrijven die uw oplossing gebruikt? Zijn jullie actief in een specifieke sector of grootte van organisaties?

Het antwoord is simpel: bij Nmbrs focussen wij op organisaties tussen de 50 en 500 werknemers die efficient en zelfstandig willen werken. Onze gebruikers zijn HR en Payroll professionals die werknemers met slimme tools betrekken bij de HR processen. Hierdoor besteed je minder tijd aan adminsitratieve romslop en heb je meer tijd voor je werknemers!

  1. Hoe ziet jullie roadmap in 2024 eruit?

In 2024 gaan wij ons focussen op de gebruikservaring van de Nmbrs gebruiker. Waarbij Nmbrs het platform is om je dag te beginnen en starten met de taken die prioriteit hebben. Naast dat je zelf een spin in het web bent in de HR software is het ook fijn als je een collega taken kan geven als jij op vakantie gaat. In het nieuwe jaar gaan we ons ook focussen op betere intercollegiale samenwerking. Naast dat we de toegankelijkheid en dienstbaarheid blijven verbeteren willen we ons ook meer focussen op het toegankelijker maken van alle informatie die belangrijk is voor het HR team. Zoals het volledig op de hoogte zijn van alle medewerkers in het bedrijf. En het updaten van wettelijke wijzigingen in het product én registraties die invloed hebben op het salaris. Zodat je altijd voldoet aan de nieuwste wet- en regelgeving.

Naast dat we ons focussen op het verbeteren van het product en de gebruikerservaring blijven we integreren met partners. Zodat jij nooit je favoriete software hoeft te verlaten om met Nmbrs aan de slag te gaan. Inmiddels integreert Nmbrs al met 150 integratiesoftware, van personeelsplanning tot boekhouding.

  1. Welke tip heb je voor organisaties die op zoek zijn naar nieuwe HR-technologie?

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe HR software/technologie is het fijn om een lijstje te hebben met jouw persoonlijke voorkeuren. Waar hecht je het meeste waarde aan? Welke functionaliteiten gebruik je dagelijks (of wil je gebruiken). En vooral: welke doelen heb je in de toekomst waar de technologie in mee kan groeien of jou zelfs hierin kan helpen? En niet geheel onbelangrijk: wat wil je er kwijt aan zijn?

Veel softwarebedrijven bieden een bepaald pakket aan, gebaseerd op voorkeuren van de gebruiker. Nmbrs doet het net iets anders, bij ons betaal je per payslip. Of je de salarisadministratie in het product wilt doen of niet, die krijg je er gewoon bij. Dat is fijn, toch?

Heb je goed voor je aan welke voorkeuren, voorwaarden en wensen jouw nieuwe HR software moet voldoen? Top! Voel je vrij om een van onze Nmbrs experts het hemd van het lijf te vragen en boek een meeting wanneer het jou uitkomt. Bekijk vast welke functionaliteiten wij aanbieden in de volledige functionaliteitenlijst.


Samenvattend, we hopen dat de antwoorden van Nmbrs op onze welbekende set van vijf vragen niet alleen een beeld schetsen van hun kwaliteiten, maar dat het ook fungeert als een vorm van begeleiding in het proces van het kiezen van een nieuw HR systeem. Nmbrs, een echt people-minded bedrijf, richt zich op organisaties tussen de 50 en 500 medewerkers met als gebruikers HR- en salarisprofessionals. Hun software is niet alleen klantvriendelijk voor medewerkers, maar ook voor gebruikers doordat Nmbrs integreert met 150 integratiesoftware die variëren van personeelsplanning tot boekhouding.

Zoals al eerder benoemd kan het door verschillende redenen lastig zijn om een keuze te maken in het drukbezette HR-vendor landschap. Services HQ kan hulp bieden bij de keuze maken voor welk systeem het beste bij jouw organisatie past, aangezien wij als één van de weinige digitale HR transformatie bedrijven in Nederland die vendor onafhankelijk zijn. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op!

Meer blogs

Het belang van guiding en design principes bij de implementatie van een HRIS

De implementatie van een Human Resources Information System (HRIS) is essentieel geworden voor organisaties die streven naar efficiëntie en effectiviteit in hun personeelsbeheer. Echter, het succes van een HRIS-implementatie rust niet alleen op de technologische aspecten, maar juist op de gehele HR transformatie. Deze transformatie begint met de juiste guiding en design principes.

Lees verder »
nl_NLDutch