Vendor Friday – Deel

We zien dat veel organisaties worstelen met de selectie van long- en shortlist softwareleveranciers vanwege het gebrek aan kennis over de leverancier, verschillende percepties en de grote variëteit in het leverancierslandschap. Daarom willen we organisaties helpen wij hun besluitvormingsproces door middel van het introduceren van een blog. Elke week zullen we dezelfde vijf vragen aan een andere software leverancier.


  1. Kunt u de functionaliteiten van uw HR-product beschrijven en in welke landen u actief bent?

De technologie van Deel biedt salarisadministratie, HR, compliance, extralegale voordelen en arbeidsvoorwaarden die nodig zijn om een wereldwijd team aan te nemen, te betalen en te beheren, allemaal via één platform – ongeacht locatie of type dienstverband. Onze klanten kunnen onafhankelijke aannemers en fulltime werknemers in meer dan 150 landen in dienst nemen. Onze vijf belangrijkste producten zijn:

  • Onboarding & Compliance: stel werknemers of contractanten op conform de regels, waar ook ter wereld.
  • Payroll: of je nu in één land werkt of in meerdere, betaal je teams snel en eenvoudig
  • Mobiliteitondersteuning: je teams, ongeacht waar ze zijn of waar ze willen werken
  • Deel HR – vereenvoudig systemen voor je hele team met het enige wereldwijde HRIS-platform voor elke werknemer
  • Deel Immigration – ondersteun je teams, ongeacht waar ze zijn of waar ze willen werken, in meer dan 30 landen.
  1. Wat onderscheidt uw HR oplossing van de concurrentie?

Met Deel krijg je enorm veel waar voor je geld. We zijn trots op de geweldige gebruikerservaring voor bedrijven, maakt niet uit je net je bedrijf bent begonnen of als multinational je HR en payrollsystemen wil consolideren. Met snelle onboarding, eigen integratie, en 24/7 support zijn we dé marktleider die wereldwijd bedrijven zelfvertrouwen geeft om te groeien. Ons all-in-one platform zorgt voor complete zichtbaarheid op je gehele team, en met 100+ entiteiten, 20+ integraties, 15+ betaalmethoden en meer, maken we wereldwijde groei snel en makkelijk, zonder gedoe. Deel steekt boven het maaiveld uit door internationale werving, salarisadministratie en HRIS allemaal op één plek te regelen, waardoor het opzetten van teams flexibel en snel gaat. Ons gebruiksklare platform, persoonlijke ondersteuning, is beter dan bij concurrenten die samenwerken met externe partners zodra ze de grens over gaan. De dekking, infrastructuur controle en volledig aanpasbare instellingen maken Deel dé keuze voor moeiteloos wereldwijd zakendoen.

  1. Hoe zou u de gemiddelde organisatie omschrijven die uw oplossing gebruikt? Zijn jullie actief in een specifieke sector of grootte van organisaties?

We werken met meer dan 20.000 organisaties, van MKB- tot Enterprise-klanten. Meestal zijn onze klanten actief in de technische sector, maar we werken voor een groot aantal sectoren, waaronder de financiële sector, de modewereld, de detailhandel, de horeca, de juridische sector, de bouwsector en nog veel meer. Of deze bedrijven nu een team in eigen land hebben of een groeiend wereldwijd personeelsbestand, Deel kan voorzien in elk type werknemer, in elk land, zodat ze iedereen op één plek compliant kunnen beheren.

  1. Hoe ziet jullie roadmap er in 2024 uit?

We hebben grote plannen voor onze product suite in 2024. We zullen huidige producten en diensten verbeteren voor huisige gebruikers, extra functies toevoegen aan enkele van onze gevestigde producten, de nieuwste technologie integreren en volledig nieuwe producten ontwikkelen. De ontwikkeling bij Deel gaat zo snel dat het lastig is om een precieze routekaart voor het hele jaar te geven. Maar we staan te popelen om te delen waar we aan werken, zodra het is uitgewerkt. Dus houd je ogen en oren open.

  1. Welke tip heb je voor organisaties die op zoek zijn naar nieuwe HR-technologie?

Voordat u in HR-technologie investeert, moet u uw specifieke vereisten en doelen zorgvuldig in kaart brengen. Identificeer de pijnpunten in uw HR-processen die u wilt aanpakken, of het nu gaat om internationale werving, salarisadministratie, compliance of het beheer van externe medewerkers. Begrijp welke functies en functionaliteiten essentieel zijn voor uw bedrijf. Als u uw behoeften en doelstellingen goed begrijpt, kunt u een technologieoplossing zoals Deel selecteren die nauw aansluit bij de unieke vereisten van uw bedrijf.


Samenvattend, we hopen dat de antwoorden van Deel op de vorige vijf vragen niet alleen een beeld schetsen van hun kwaliteiten, maar ook dienen als een vorm van advies bij het kiezen van een nieuw HR-systeem. Deel is gespecialiseerd in (internationale) werving, aanwerving en inwerkingtreding. Ze zijn de afgelopen jaren exponentieel gegroeid, en daarvoor zelfs bekroond tot het snelst groeiende SaaS bedrijf ooit, omdat klanten hen omschrijven als “gebruiksvriendelijk” vanwege hun vermogen om populaire HR- en boekhoudsoftware te integreren.

Zoals al eerder benoemd kan het door verschillende redenen lastig zijn om een keuze te maken in het drukbezette HR-vendor landschap. Services HQ kan hulp bieden bij de keuze maken voor welk systeem het beste bij jouw organisatie past, aangezien wij als één van de weinige digitale HR transformatie bedrijven in Nederland die vendor onafhankelijk zijn. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op!

Meer blogs

Het belang van guiding en design principes bij de implementatie van een HRIS

De implementatie van een Human Resources Information System (HRIS) is essentieel geworden voor organisaties die streven naar efficiëntie en effectiviteit in hun personeelsbeheer. Echter, het succes van een HRIS-implementatie rust niet alleen op de technologische aspecten, maar juist op de gehele HR transformatie. Deze transformatie begint met de juiste guiding en design principes.

Lees verder »
nl_NLDutch