Vendor Friday – UKG

We zien dat veel organisaties worstelen met de selectie van long- en shortlist softwareleveranciers vanwege het gebrek aan kennis over de leverancier, verschillende percepties en de grote variëteit in het leverancierslandschap. Daarom willen we organisaties helpen wij hun besluitvormingsproces door middel van het introduceren van een blog. Elke week zullen we dezelfde vijf vragen aan een andere software leverancier. 


Welkom in de wereld van UKG, waar HR-oplossingen opnieuw worden gedefinieerd en werknemerservaringen worden getransformeerd. Bij UKG vinden we dat je niet hoeft te kiezen tussen een geweldige cultuur en operationele uitmuntendheid. In deze blog duiken we in de functionaliteiten van UKG’s People Operations, onderzoeken we wat het onderscheidt van de concurrentie, ontdekken we de organisaties die ervan profiteren, werpen we een blik op de roadmap voor 2024 en geven we waardevolle tips voor organisaties die op zoek zijn naar innovatieve HR-technologie.

 1. Kunt u de functionaliteiten van uw HR-oplossing beschrijven en in welke landen u actief bent?

Bij UKG geloven we in het vereenvoudigen van de levens-werktrajecten van werknemers. Onze People Operations-oplossing geeft uw personeel meer mogelijkheden door mensgerichte processen te automatiseren en naadloos toegang te geven tot cruciale kennis. Hierdoor kan uw team zich richten op persoonlijke en zakelijke doelen, waardoor de productiviteit, compliance en betrokkenheid toenemen.

UKG People Operations is uw sleutel tot het verbeteren van de samenwerking tussen HR en operations, waardoor het werk voor uw werknemers beter beheersbaar en aangenamer wordt.

 1. Wat onderscheidt uw HR-oplossing van de concurrentie?

1. Operationele efficiëntie en de ervaring van mensen gecombineerd: In het huidige economische klimaat is het optimaliseren van operationele efficiëntie en tegelijkertijd prioriteit geven aan de werknemerservaring cruciaal voor succes op de lange termijn. UKG People Operations biedt op unieke wijze beide door een moderne workforce management oplossing te bieden die HR naar de werkvloer brengt.

2. Gebruikersgerichte aanpak: Onze gebruiksvriendelijke producten zorgen ervoor dat iedereen in uw organisatie ze met gemak kan gebruiken. Van medewerkers tot HR leiders, wij zorgen ervoor dat de interactie met onze oplossingen een fluitje van een cent is.

3. Toegewijde focus: We zijn gespecialiseerd in HR en operations, en onze oplossingen zijn op maat gemaakt om aan uw unieke behoeften te voldoen. Uw prioriteiten zijn onze prioriteiten.

4. Wereldwijde compliance-expertise: We hebben wereldwijd opererende organisaties geholpen om te navigeren door de complexe wereld van compliance. Met onze expertise kunt u proactief compliance beheren in alle landen waar u actief bent, risico’s minimaliseren en boetes vermijden.

 1. Hoe zou u de gemiddelde organisatie omschrijven die uw oplossing gebruikt? Zijn jullie actief in een specifieke sector of grootte van organisaties?

UKG People Operations richt zich op organisaties van alle groottes, met een bijzondere focus op productie, retail en logistieke sectoren. Wij zijn gespecialiseerd in scenario’s waar werknemers dynamische planningsbehoeften hebben en niet de hele dag aan hun bureau gebonden zijn.

 1. Hoe ziet uw routekaart er in 2024 uit?

Bij UKG hebben we AI geïntegreerd in onze HCM-suites met optimalisatie van roosters, statistische voorspellingen en voorspelling van retentie, evenals natuurlijke taalverwerking en sentimentanalyse.

Onze samenwerking met Google Cloud’s GenAI en grote taalmodellen (LLM’s) via Vertex AI zal een revolutie teweegbrengen op het gebied van conversatie-interacties binnen onze HCM-oplossingen.  Door de sterke punten van UKG’s mensgerichte AI-mogelijkheden en Google’s cloudaanbod te combineren, hebben UKG en Google de eerste stappen gezet om praktische en doelgerichte generatieve kunstmatige intelligentie naar het HCM-landschap te brengen om te transformeren hoe organisaties hun mensen meer mogelijkheden geven en hun bedrijf runnen.

“UKG’s toepassing van Google Cloud LLM’s en GenAI is een geweldig voorbeeld van hoe deze technologieën belangrijke maar veelvoorkomende processen op het werk kunnen stroomlijnen en de dagelijkse ervaring van werknemers overal tastbaar kunnen verbeteren”, zegt Thomas Kurian, CEO bij Google Cloud.

 1. Welke tip heb je voor organisaties die op zoek zijn naar nieuwe HR-technologie?

Als je op zoek bent naar nieuwe HR-technologie, overweeg dan deze tips:

 1. Bepaal uw behoeften: Identificeer uw specifieke HR-behoeften en -doelstellingen, waaronder salarisadministratie, werving en selectie, prestatiebeheer, personeelsbeheer en werknemersbetrokkenheid.
 2. Schaalbaarheid: Zorg ervoor dat de technologie kan meegroeien met uw organisatie, zodat toekomstige veranderingen en uitbreidingen mogelijk zijn.
 3. Gebruiksvriendelijke interface: Kies voor gebruiksvriendelijke software waarvoor geen uitgebreide training nodig is. Een goed ontworpen interface verhoogt de acceptatie en tevredenheid.
 4. Integratiemogelijkheden: Zoek naar technologie die naadloos integreert met uw bestaande systemen, zoals HRIS- of ERP-software.
 5. Mobiele toegankelijkheid: In het huidige mobiele personeelsbestand is mobiele toegankelijkheid cruciaal voor zowel werknemers als HR-professionals.
 6. ROI-analyse: Voer een grondige ROI-analyse uit om te beoordelen hoe de technologie de efficiëntie, productiviteit en winst van uw organisatie zal beïnvloeden.

Al met al hopen we dat de antwoorden van UKG op de vorige vijf vragen niet alleen een beeld schetsen van hun kwaliteiten, maar dat ze ook als leidraad kunnen dienen bij het kiezen van een nieuw HR-systeem. Ze hebben alles in huis om HR-processen te stroomlijnen, de ervaringen van werknemers te verbeteren en succes te stimuleren. Met een focus op gebruiksvriendelijkheid, schaalbaarheid en innovatieve AI-oplossingen in het verschiet, is UKG een partner waarop u kunt vertrouwen voor de toekomst van HR-technologie.


Zoals al eerder benoemd kan het door verschillende redenen lastig zijn om een keuze te maken in het drukbezette HR-vendor landschap. Services HQ kan hulp bieden bij de keuze maken voor welk systeem het beste bij jouw organisatie past, aangezien wij als één van de weinige digitale HR transformatie bedrijven in Nederland die vendor onafhankelijk zijn. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op!

Meer blogs

Het belang van guiding en design principes bij de implementatie van een HRIS

De implementatie van een Human Resources Information System (HRIS) is essentieel geworden voor organisaties die streven naar efficiëntie en effectiviteit in hun personeelsbeheer. Echter, het succes van een HRIS-implementatie rust niet alleen op de technologische aspecten, maar juist op de gehele HR transformatie. Deze transformatie begint met de juiste guiding en design principes.

Lees verder »
nl_NLDutch