VENDOR FRIDAY – SAP SuccessFactors

We zien veel organisaties worstelen met de selectie van long- en shortlist softwareleveranciers vanwege het gebrek aan kennis over de leverancier, verschillende percepties en de grote variëteit in het leverancierslandschap. Daarom willen we organisaties helpen wij hun besluitvormingsproces door middel van deze blog. Elke week stellen we dezelfde vijf vragen aan een andere software leverancier.  Onder de naam “Vendor Friday” publiceren we de blogposts op onze Advisory Services HQ LinkedIn en de Services HQ website, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Deze week presenteren we SAP SuccessFactors aan jullie!


1.         Kunt u de functionaliteiten van uw HR-oplossing beschrijven en in welke landen u actief bent?

SAP SuccessFactors Human Experience Management (HXM) Suite is een cloud based HR-oplossing die processen als core HR en payroll, talent- en learning management, workforce analytics en planning, employee experience management en sales performance management ondersteunt, gebaseerd op kunstmatige intelligentie (AI). Kortom, alle HR-processen worden ondersteund.

Met lokalisatie voor 104 landen en gelokaliseerde salarisadministratie in 50 landen, wordt SAP SuccessFactors HXM Suite wereldwijd gebruikt door meer dan 9.900 klanten en 260 miljoen eindgebruikers in bedrijven van alle groottes en industrien.

2.         Waarin onderscheidt uw HR-oplossing zich van de concurrentie?

Met best practices voor verschillende industrien, een robuust partner-ecosysteem en een van de grootste HR-communities ter wereld biedt SAP SuccessFactors HXM de technologie, het partnership en de community om organisaties van elke omvang te helpen en de waarde van hun HR-investeringen te maximaliseren.

In tegenstelling tot andere HR-cloudaanbieders die core HR als uitgangspunt vereisen, bieden wij bedrijven de flexibiliteit om oplossingen te implementeren en te gebruiken op basis van hun prioriteiten. Onze ongeëvenaarde lokalisatie en compliance helpt wereldwijde organisaties om snel aan de slag te gaan en geeft groeiende bedrijven het vertrouwen om snel op te schalen en uit te breiden.

Onze oplossingen worden continue verbeterd, gebaseerd op onderzoek dat wordt geleid door een intern team van gedragswetenschappers die samenwerken met onze klanten en productexperts om employee experiences te ontwerpen op basis van hoe, wanneer en waar mensen het fijnste werken.

3. Hoe zou u de gemiddelde organisatie omschrijven die uw oplossing gebruikt? Zijn jullie actief in een specifieke sector of grootte van organisaties?

We bieden een verscheidenheid aan diensten en ondersteuning. Waaronder een versneld implementatiemodel en ingebouwde gebruikersondersteuning om organisaties van elke omvang (van een paar honderd werknemers tot meer dan 100.000 werknemers), in alle bedrijfstakken te helpen op elke schaal, en met elke snelheid succes te boeken.

Deze unieke focus op werknemerservaringen, evenals onze data- en procesexpertise in HR en in het hele bedrijf, helpt organisaties zoals Versuni, Nestle, Cirque du Soleil en FC Bayern Munchen om hun bedrijfsresultaten te verbeteren.

Hoewel SAP vaak wordt erkend voor zijn vermogen om de behoeften van wereldwijde en complexe organisaties te ondersteunen, is het belangrijk op te merken dat een aanzienlijk deel van ons SAP SuccessFactors klantenbestand wordt vertegenwoordigd door kleine en middelgrote organisaties.

4.         Hoe ziet jullie roadmap voor 2024 eruit?

In 2024 zullen we nieuwe innovaties leveren als onderdeel van onze halfjaarlijkse product releases.

– We richten ons op het verbeteren van de werknemerservaring door het uitbreiden van onze AI-mogelijkheden in de hele SAP SuccessFactors HXM-suite, waarbij meer HR-functionaliteit wordt geïntegreerd in het werkproces via dagelijkse toepassingen zoals Microsoft Teams en Outlook.

– We breiden de mogelijkheden van onze Talent Intelligence Hub verder uit om beslissingen over werving, talentontwikkeling, prestaties en opvolging op basis van vaardigheden te stimuleren.

– We verbeteren de mogelijkheden van Joule, de copilot van SAP, waarmee werknemers eenvoudig taken kunnen uitvoeren en informatie kunnen krijgen.

– We zullen aanvullende AI-mogelijkheden leveren ter ondersteuning van het matchen van vaardigheden voor kandidaten en het creëren van SMART-doelstellingen voor verbeterd prestatiebeheer.

– Andere geplande hoogtepunten zijn de uitrol van een nieuwe experience met het inschrijven voor benefits en een nieuwe payroll beleving die mogelijk wordt gemaakt door het payroll control center.

– Bekijk onze recente en geplande innovaties voor meer informatie.

5.         Welke tip(s) heb je voor organisaties die op zoek zijn naar nieuwe HR-technologie?

Raak niet verstrikt in technologie omwille van de technologie. Er is zoveel te doen rond opkomende technologie zoals AI, die een aanzienlijk potentieel heeft als het gaat om het veranderen van de toekomst van werk. Het tempo van technologische innovatie versnelt en HR-teams moeten deze nieuwe mogelijkheden zorgvuldig inkopen en toepassen om zowel op de korte als op de lange termijn tastbare waarde te creëren.

Het is een strategische zet om de werknemerservaring te transformeren en betere bedrijfsresultaten te behalen.

Zorg er ook voor dat je je huiswerk doet als je over een investering in HR-technologie nadenkt:

– Beoordeel leveranciers op basis van hun staat van dienst als het gaat om implementatie, zowel in termen van projecten die op tijd en binnen of onder het budget zijn opgeleverd.

– Neem de tijd om inzicht te krijgen in de huidige mogelijkheden en in wat er nog op stapel staat, zodat u uw personeelsgerichte initiatieven voor de toekomst kunt prioriteren.

– Wees ervan overtuigd dat de HR-investeringen de bredere technologie strategie van je organisatie zullen versterken.

– Zorg ervoor dat je voorbereid bent om te profiteren van best practices als het gaat om het versnellen van de adoptie en ROI.

– Maak contact met andere organisaties in uw branche.

– Tot slot: Vraag advies aan onze adviseurs voor HR-oplossingen en maak gebruik van externe expertise op het gebied van HR-technologie.


Samenvattend, SAP SuccessFactors HXM Suite een wereldwijd gebruikte op AI gebaseerde cloud HR-oplossing die kern-HR, salarisadministratie, talentmanagement, analyse en meer omvat. Met een aanwezigheid in 104 landen bedient het organisaties van alle groottes en sectoren, met unieke kenmerken zoals flexibiliteit, lokalisatie en naleving. De routekaart voor 2024 richt zich op het verbeteren van de werknemerservaring door uitgebreide AI-mogelijkheden, integratie met dagelijkse toepassingen en verbeteringen in talentinformatie, terwijl ook innovaties zoals inschrijving voor secundaire arbeidsvoorwaarden en een nieuwe salariservaring worden geïntroduceerd.

Zoals al eerder benoemd kan het door verschillende redenen lastig zijn om een keuze te maken in het drukbezette HR-vendor landschap. Advisory Services HQ kan hulp bieden bij de keuze maken voor welk systeem het beste bij jouw organisatie past, aangezien wij als één van de weinige digitale HR transformatie bedrijven in Nederland die vendor onafhankelijk zijn. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op!

Meer blogs

Het belang van guiding en design principes bij de implementatie van een HRIS

De implementatie van een Human Resources Information System (HRIS) is essentieel geworden voor organisaties die streven naar efficiëntie en effectiviteit in hun personeelsbeheer. Echter, het succes van een HRIS-implementatie rust niet alleen op de technologische aspecten, maar juist op de gehele HR transformatie. Deze transformatie begint met de juiste guiding en design principes.

Lees verder »
nl_NLDutch