VENDOR FRIDAY – CORNERSTONE

We zien veel organisaties worstelen met de selectie van long- en shortlist softwareleveranciers vanwege het gebrek aan kennis over de leverancier, verschillende percepties en de grote variëteit in het leverancierslandschap. Daarom willen we organisaties helpen wij hun besluitvormingsproces door middel van deze blog. Elke week stellen we dezelfde vijf vragen aan een andere software leverancier.  Onder de naam “Vendor Friday” publiceren we de blogposts op de Advisory Services HQ LinkedIn en onze website. Deze week presenteren we Cornerstone aan jullie!


1. Kunt u de functionaliteiten van uw HR-oplossing beschrijven en in welke landen u actief bent?

Cornerstone, met tientallen jaren ervaring in de sector en een toewijding aan klantsucces, biedt een uitgebreid Talent Experience Platform (TXP) dat is ontworpen om het potentieel van werknemers wereldwijd te ontketenen. Het platform, dat in oktober 2022 werd gelanceerd, integreert een op vaardigheden gericht, AI-gestuurd systeem dat is afgestemd op de veranderende aard van werk. Het combineert een op groei gericht portfolio van leer- en talentoplossingen met mensgerichte ervaringen, talentintelligentie en een open architectuur. De vier belangrijkste elementen voor transformatie zijn onder andere een holistische groei-ervaring voor mensen, een intelligent tech-weefsel aangedreven door AI, eersteklas leer- en talentmanagement en een toekomstbestendige architectuur voor naadloze integratie.

2. Waarin onderscheidt uw HR-oplossing zich van de concurrentie?

Cornerstone onderscheidt zich door meer dan 20 jaar ervaring in de HR-branche en een sterke klantgerichtheid. Het bedrijf hecht veel waarde aan klantrelaties en zorgt ervoor dat er voortdurend aan hun behoeften wordt voldaan. Met overnames die hun portfolio uitbreiden, levert Cornerstone wereldwijd unieke oplossingen voor leren, talent en de groei van mensen. Het platform biedt keuze, flexibiliteit en opties voor organisaties van elke omvang en voorziet in uiteenlopende behoeften zoals omscholing, mobiliteit van talent, talentacquisitie en digitale HR-transformatie.

3. Hoe zou u de gemiddelde organisatie omschrijven die uw oplossing gebruikt? Zijn jullie actief in een specifieke sector of grootte van organisaties?

Cornerstone bedient meer dan 7.000 klanten en 125 miljoen gebruikers in 180 landen en 50 talen, verspreid over verschillende sectoren in de private en publieke sfeer.

4. Hoe ziet jullie roadmap in 2024 eruit?

De roadmap voor 2024, onthuld tijdens de Connect Live 2023 Tour, richt zich op het combineren van AI met mensgericht ontwerp om de leereffectiviteit te verbeteren. Het omarmen van generatieve AI is een prioriteit, met een focus op gebieden zoals in-the-flow AI-coaching, AI-gecurateerde inhoudscollecties en dynamisch in kaart gebrachte vaardighedenontologieën.

5. Welke tip heb je voor organisaties die op zoek zijn naar nieuwe HR-technologie?

Voor organisaties die op zoek zijn naar nieuwe HR-technologie legt Cornerstone de nadruk op aanpassing aan een veranderende en onvoorspelbare toekomst, inspelen op veranderende vaardigheden en banen en prioriteit geven aan het identificeren en ontwikkelen van de vaardigheden van werknemers. Ook het omgaan met de opkomst van AI en het voldoen aan de veranderende verwachtingen van werknemers zijn cruciaal. Talentervaring en leren worden gepositioneerd als strategische middelen voor verandering, die innovatie en marktaandeel ontsluiten in een uitdagende economische omgeving.


Samenvattend, we hopen dat de antwoorden van Cornerstone op onze welbekende set van vijf vragen niet alleen een beeld schetsen van hun kwaliteiten, maar dat het ook fungeert als een vorm van begeleiding in het proces van het kiezen van een nieuw HR systeem. Het Talent Experience Platform (TXP) van Cornerstone, gelanceerd in 2022, integreert op AI gebaseerde, op vaardigheden gerichte oplossingen om wereldwijd het potentieel van de arbeidskrachten te stroomlijnen. Met een klantgerichte aanpak bedient Cornerstone meer dan 7.000 klanten in 180 landen en biedt het een unieke, aanpasbare HR-oplossing met een roadmap die gericht is op AI-innovatie en het voldoen aan de steeds veranderende behoeften in de branche.

Zoals al eerder benoemd kan het door verschillende redenen lastig zijn om een keuze te maken in het drukbezette HR-vendor landschap. Services HQ kan hulp bieden bij de keuze maken voor welk systeem het beste bij jouw organisatie past, aangezien wij als één van de weinige digitale HR transformatie bedrijven in Nederland die vendor onafhankelijk zijn. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op!

Meer blogs

Het belang van guiding en design principes bij de implementatie van een HRIS

De implementatie van een Human Resources Information System (HRIS) is essentieel geworden voor organisaties die streven naar efficiëntie en effectiviteit in hun personeelsbeheer. Echter, het succes van een HRIS-implementatie rust niet alleen op de technologische aspecten, maar juist op de gehele HR transformatie. Deze transformatie begint met de juiste guiding en design principes.

Lees verder »
nl_NLDutch