Vendor Friday – Cegid

We zien dat veel organisaties worstelen met de selectie van long- en shortlist softwareleveranciers vanwege het gebrek aan kennis over de leverancier, verschillende percepties en de grote variëteit in het leverancierslandschap. Daarom willen we organisaties helpen wij hun besluitvormingsproces door middel van het introduceren van een blog. Elke week zullen we dezelfde vijf vragen stellen aan een andere software leverancier. 


  1. Kunt u de functionaliteiten van uw HR oplossing beschrijven en in welke landen u actief bent?

Cegid for HR levert de digitale werkplek voor het aantrekken van talent, het beheersen van kerngegevens van medewerkers, het spotten van potentieel talent, het aansturen van OKR-management, het stimuleren van een feedback-cultuur en het ontwikkelen van talentambities.

Cegid for HR is wereldwijd actief en van Europese oorsprong. Het hoofdkantoor is gevestigd in Lyon, waar meer dan 200 ontwikkelaars dagelijks werken aan de oplossing van morgen, gebaseerd op de voortdurende feedback van onze klanten. Vanuit het kantoor in Den Haag levert het Benelux-team de volledige service, van pre-sales en verkoop tot implementatie en operationele activiteiten.

Verder hebben we kantoren in Keulen, Kopenhagen, Stockholm, Madrid, Barcelona, Milaan en Porto. Buiten Europa zijn wij gevestigd in Montreal, New York, Buenos Aires, Santiago de Chili, Hong Kong, Shanghai en Singapore.

  1. Wat onderscheidt uw HR oplossing van de concurrentie?

Wij bieden een universele HR Core die personeelsgegevens uit meerdere gegevensbronnen kan samenvoegen. Zo ontstaat er één systeem met alle personeelsgegevens over de internationale grenzen heen. Naast het ontvangen en samenvoegen van gegevens is de HR Core ook in staat om personeelsgegevens te masteren en te verzenden naar meerdere secundaire gegevensbronnen. Onze HR Core is versterkt met EDMS, ESS, MSS om de HR-administratie te verlichten. Met onze analysefuncties bieden we ‘views’ van het personeelsbestand uit het verleden, het heden en de toekomst. Dit stelt het management in staat om invloeden van kerngegevens te analyseren en te voorspellen. De HR Core kan ook in hybride modus schakelen, wat helpt om compatibel te zijn in elk complex technologielandschap.

  1. Hoe zou u de gemiddelde organisatie omschrijven die uw oplossing gebruikt? Zijn jullie actief in een specifieke sector of grootte van organisaties?

We zijn aanwezig in elke bedrijfssector. Van detailhandel tot overheid en van dienstverlening tot de automotive-industrie. De meeste van onze klanten zijn herkenbaar aan hun internationale karakter en hun personeelsbestand varieert van 500 tot 2.000 medewerkers. Natuurlijk hebben we ook klanten met meer dan 200.000 werknemers. We richten ons op de verkoop van de hele talent suite, maar met onze module opzet is het ook mogelijk om een enkele module aan te schaffen. De meeste klanten hebben 3 van de 5 modules die we aanbieden.

  1. Hoe ziet jullie roadmap er in 2024 uit?

Onze community is onze belangrijkste onderscheidende factor. We creëren, ontwikkelen en evalueren onze oplossing samen met onze klanten. Dit jaar (2023) lag de focus op consolidatie en investeren in de gebruikerservaring van de suite als geheel. Het vereenvoudigen van dashboards en het creëren van één rapportagesysteem. Voor het volgende jaar ligt de focus op het manager first principe. Het creëren van één dashboard om de manager in staat te stellen te doen wat belangrijk is en hem de inzichten te geven om het team te managen en aan te moedigen.

Omdat Cegid for HCM elk jaar groeit door fusies en overnames, worden nieuwe technische partners in de Talent Suite opgenomen. Voor volgend jaar wordt het wervingssysteem van Digital Recruiters geïntegreerd als alternatieve wervingsoplossing. Ook Wittyfit, onze voice of the employee-oplossing, wordt onderdeel van de Cegid for HR UX en suite.

  1. Welke tip heb je voor organisaties die op zoek zijn naar nieuwe HR-technologie?

Raak niet verliefd op cool uitziende apps. Maak een technische blauwdruk van je ideale HR-landschap. Stel de benodigde functionaliteit veilig die essentieel is voor je HR-administratie en onderzoek de ideale gegevensstroom voor invoer, doorvoer en uitvoer. Investeer in een data service bus die alle applicaties met elkaar verbindt. Definieer de masterdata en beveilig/balanceer je eigen technische ecosysteem. Zoek naar de ‘best of breed’ en beperk het risico van dubbele functionaliteiten bij verschillende leveranciers. Houd het simpel; maak lasagna, geen spaghetti.

Al met al hopen we dat de antwoorden van Cegid op de vorige vijf vragen niet alleen een beeld schetsen van hun kwaliteiten, maar dat ze ook als leidraad kunnen dienen bij het kiezen van een nieuw HR-systeem. Cegid’s internationale aanwezigheid in een grote verscheidenheid aan industrieën wordt versterkt door de opgebouwde community als hun belangrijkste onderscheidende factor te hebben. Naast het feit dat de focus ligt op het aantrekken, behouden en ontwikkelen van talent, is Cegid flexibel om zichzelf elk jaar te blijven verbeteren.


Zoals al eerder benoemd kan het door verschillende redenen lastig zijn om een keuze te maken in het drukbezette HR-vendor landschap. Services HQ kan hulp bieden bij de keuze maken voor welk systeem het beste bij jouw organisatie past, aangezien wij als één van de weinige digitale HR transformatie bedrijven in Nederland die vendor onafhankelijk zijn. Heeft u hier interesse in? Neem dan contact op!

Meer blogs

Het belang van guiding en design principes bij de implementatie van een HRIS

De implementatie van een Human Resources Information System (HRIS) is essentieel geworden voor organisaties die streven naar efficiëntie en effectiviteit in hun personeelsbeheer. Echter, het succes van een HRIS-implementatie rust niet alleen op de technologische aspecten, maar juist op de gehele HR transformatie. Deze transformatie begint met de juiste guiding en design principes.

Lees verder »
nl_NLDutch