Release Highlights 2H2023

Vorige week hebben we een klein overzichtje gedeeld van enkele hele interessante release items. In dit artikel willen we je meer inzicht geven in wat die release items betekenen. Wellicht zit er iets heel interessants voor je organisatie tussen!

Joule!

ChatGPT, Bing Chat, Google Bard; we horen en lezen er steeds vaker over. De technologie die gebruik maakt van Artificial Intelligence die natuurlijke taalverwerking gebruikt om menselijke gesprekken na te bootsen. Nu kun je er ook gebruik van maken in SuccessFactors met de AI-bot genaamd Joule. Gebruikers kunnen snel informatie vinden en taken voltooien, zoals het bijwerken van hun gekozen naam of locatie, en het geven of vragen van feedback. Joule zal aanvankelijk beschikbaar zijn in het Engels voor Amerikaanse en Europese datacenters en zal worden uitgerold naar andere regio’s in 2024 en daarna. Klik hier voor een kleine demonstratie en zie Joule in actie!

Integratie met Microsoft Teams

Voorheen kon je al de integratie met Microsoft Teams opzetten waardoor je een chat kon opstarten in Teams vanuit SuccessFactors, feedback vragen en geven in Teams en reageren op reminders van Learning. Deze release gaat de integratie met Teams weer een stap verder:

 • Je kunt nu gebruik maken van quick actions voor Continuous Performance Management, Employee Central, Employee Central Payroll en Time Tracking. Op deze manier kun je vanuit Microsoft Teams taken uitvoeren en voltooien.
 • Je kunt nu interviews plannen met een link naar Microsoft Teams. Dit betekent dat er een uitnodiging wordt gestuurd naar de kandidaat alsmede overige deelnemers en wordt er automatisch een link naar Teams gegenereerd.
 • HR-taken kunnen nu ook via Teams gestuurd worden waardoor je een taak kunt opstarten vanuit Teams. Dit is beschikbaar voor de volgende taken:
  • Activities (Continuous Performance Management)
  • Complete 360 Evaluation
  • Complete Your 360 Evaluation
  • Review Employee Performance
  • Review Your Performance

Learning Experience

De user interface van Learning heeft een opknapbeurt gehad. De Learning home page is vernieuwd met een aantrekkelijkere en gestroomlijnde user interface. De nieuwe home page verbetert het overzicht en prioriteert en organiseert de opties in Learning om een toegankelijke en begeleide ervaring te bieden.

Cross-System Workflow

Cross-System Workflow is een nieuwe functie voor SAP SuccessFactors die de stappen van een end-to-end HR-proces verbindt tussen gebruikers in verschillende cloud- en on-premises oplossingen. Het is ontworpen voor hybride landschappen waarin bedrijfsprocessen zich uitstrekken over zowel on-premises als cloud-applicaties.

HR admins kunnen deze oplossing gebruiken voor workflows die worden geïnitieerd in Employee Central en zich uitstrekken over verschillende systemen. De workflows worden gevisualiseerd met behulp van een door op SAP BTP gebaseerde gebruikersinterface.

Deze functie vermindert de behoefte voor HR admins om meerdere workflows in diverse applicaties te monitoren. Bovendien minimalisteert het het risico op gegevensfouten en draagt het bij aan een versnelde afronding van het gehele proces.

Quick Actions for common ESS & MSS scenario’s

Het is nu nog makkelijker om veelvoorkomende Employee Self-Service (ESS) en Manager Self-Service (MSS) processen te faciliteren. En je hoeft hiervoor niet eens de home page te verlaten. Door middel van templates kun je nu Quick Actions maken waarmee je in een paar klikken een ESS of MSS proces kunt uitvoeren en afronden. In plaats van dat je bij het wijzigen van je gekozen naam of het doorvoeren van een contractverlenging zelf de juiste velden bij elkaar moet zoeken om de wijziging door te voeren, krijg je in de Quick Actions alleen de velden voorgeschoteld die relevant zijn voor de betreffende wijziging.

Deze Quick Actions beperken zich niet beperken tot de browser. Ze zijn ook te gebruiken in de web applicatie, in de mobiele app, in Joule, in Microsoft Teams en in SAP Work Zone. Momenteel worden onderstaande self-service scenario’s ondersteund:

Change Chosen NameChange Legal NameChange Working TimeView Job
Change Contract End DateChange LocationPromotionView Legal Name
Change Cost CenterChange ProbationTransferView Location
Change JobChange PronounsView Cost CenterView Marital Status

Custom Onboarding & Offboarding tasks

Vind je het ook vervelend dat die ene taak om de onboarding compleet te maken nog steeds via mail verloopt? Of nog steeds in het oude systeem moet plaatsvinden? Vanaf deze release kun je je eigen onboarding taak maken en toewijzen aan de nieuwe medewerker, manager of een specifieke groep/afdeling. Daarnaast kun je ook aangeven of de taak verplicht of optioneel is en eventueel een deadline meegeven.

Een goed voorbeeld is het uitvoeren van een screening. Deze taak is meestal belegd bij een specifieke afdeling en die kunnen nu in SuccessFactors geattendeerd worden op het opstarten van een screening voor een nieuwe medewerker. De verantwoordelijke afdeling wordt op de hoogte gebracht door middel van een notificatie en een taak op de home page die afgerond moet worden.

Om het overzicht te bewaren, wordt deze taak opgenomen in het Onboarding Dashboard waar alle overige Onboarding-taken ook te vinden zijn.


Heb je vragen, wil je meer weten of ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen. Neem dan gerust contact op met Mike de Groot via mike.degroot@pshq.nl

Meer blogs

Het belang van guiding en design principes bij de implementatie van een HRIS

De implementatie van een Human Resources Information System (HRIS) is essentieel geworden voor organisaties die streven naar efficiëntie en effectiviteit in hun personeelsbeheer. Echter, het succes van een HRIS-implementatie rust niet alleen op de technologische aspecten, maar juist op de gehele HR transformatie. Deze transformatie begint met de juiste guiding en design principes.

Lees verder »
nl_NLDutch